Festival Autunno in Barbagia gepresenteerd

Festival Autunno in Barbagia gepresenteerd

Vandaag vond in Amsterdam de presentatie plaats van het Italiaanse evenement Autunno in Barbagia. Tijdens deze middag, in het drukbezochte West-Indisch Huis, werden pers- en reisvertegenwoordigers door de organisatoren geïnformeerd. Aansluitend vond een aperitivo plaats in Sardijnse stijl.

Het groots opgezette festival Autunno in Barbagia biedt toeristen op Sardinië in september, oktober, november en december een uniek kijkje in meer dan 30 authentieke dorpen. De Sardijnen openen letterlijk hun deuren. Sardinië bezoeken is in deze periode daarom meer dan de moeite waard. In ieder dorp duurt het evenement twee tot drie dagen en altijd in het weekend. Tijdens het evenement tonen de dorpelingen hun lokale tradities, zoals ambachten en kunst, maar er kan ook volop geproefd worden van de eilandkeuken. Dat maakt dit onontdekte gebied in het hart van Sardinië tot een geweldige reisbestemming.

De 24e editie van het festival wordt gehouden van 7 september tot en met 15 december in 32 dorpjes in de provincie Nuoro op Sardinië. De Kamer van Koophandel van Nuoro, met als voorzitter Agostino Cicalò, is de initiatiefnemer van het evenement en speelt een belangrijke rol in de promotie, niet alleen op Sardinië maar zeker ook in het buitenland. Het evenement is dan ook van groot belang voor de lokale economie. Cicalò verwacht een omzet van ruim 10 miljoen euro.

Tijdens Autunno in Barbagia wordt internationaal nauw samengewerkt met diverse partners. Voor Nederland is dit luchtvaartmaatschappij Transavia, die naast een frequente  vluchtverbinding (Amsterdam-Olbia) het evenement ook zal promoten via de website cuoredellasardegna.it en hun eigen (sociale) mediakanalen.

Daarnaast is luchthaven Olbia als toegangspoort tot Sardinië een belangrijke partner. Silvio Pippobello, CEO van Aeroporto di Olbia: “Het is van groot belang voor heel Sardinië om Autunno in Barbagia niet alleen op Sardinië, maar ook daarbuiten onder de aandacht te brengen van. Dit jaar hebben we besloten ons te focussen op de Nederlandse markt. Dankzij de goede vluchtverbinding tussen Amsterdam en Olbia door Transavia is Autunno in Barbagia gedurende het gehele najaar goed te bezoeken. Wij verwachten dat dit goed aansluit op de wensen van de Nederlandse toerist”. Voor de Nederlandse markt is een specifiek promotieplan ontwikkeld om Autunno in Barbagia ook hier onder een groot publiek onder de aandacht te brengen, zoals advertenties, diverse online kanalen en het Transavia-magazine. Verwacht wordt ca. vier miljoen geïnteresseerden te bereiken.

Voor de Nederlandse markt is een specifiek promotieplan ontwikkeld om Autunno in Barbagia ook hier onder een groot publiek onder de aandacht te brengen, zoals advertenties, diverse online kanalen en het Transavia-magazine. Verwacht wordt ca. vier miljoen geïnteresseerden te bereiken.

Voor meer informatie, beeldmateriaal en/of persbezoeken neem contact met ons op: Marcel Molenbeek; m.molenbeek@dsvmedia.nl (020-3208087 | 06-51402031) Laura Rodio; l.rodio@dsvmedia.nl (06-25491915)
www.houseofitaly.com

Officiële website Autunno in Barbagia inclusief het programma:
www. cuoredellasardegna.it 

Voor vluchten van en naar Sardindië
Transavia: www.transavia.com
Olbia Airport: www.olbiaairport.com

Voor Persfoto’s
Kijk hier voor persfoto’s van het persevent 4 september West-Indisch Huis
Kijk hier voor vrij te gebruiken beelden van het event Autunno in Barbagia

.